Suroviny
- žebra 2-3 kg
- grilovací koření
- koření na krkovičku
- med 4 lžíce
- olej 1 sklenička
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- brambory 10 ks
- máslo
- kukuřice 2-3 klasy
Na ozdobu:
- rajče 1 ks
- křen
- kyselá okrka
Smícháme všechny ingredience na marinádu a žebírka naložíme aspoň na dvanáct hodin. Pak maso pečeme pomalu pod alobalem v troubě. Až ke konci pečení, kdy se maso už skoro odděluje od kostí, alobal sundáme, aby žebírka krásně zezlátla a udělala se kůrčička. Podáváme s pečenými brambory na alobalu na másle, s kukuřicí a zeleninovou oblohou.
Zdroj: Marinovaná žebra na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-zebra-na-medu [On-line 09.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář