reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka

Suroviny

  • brambory 800 g
  • sušené houby 50 g
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer 1/4 bulvy
  • cibule 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • kmín 1 lžička
  • zeleninový vývar 1 l
  • česnek 5 stroužků
  • majoránky 2 lžíce
  • sůl
  • mletý pepř

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Sušené houby namočíme do studené vody. Na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a připravíme jíšku, kterou potom odstavíme a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme kmín a cibuli a společně osmažíme.

Zalijeme vývarem, vložíme vymačkané houby a brambory, osolíme a vaříme asi deset minut. Potom bramboračku zahustíme jíškou a dobře promícháme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a vaříme až doměkka. Ke konci vaření polévku dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

Zdroj: Bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-5  [On-line 09.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.