Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- whisky 2 lžíce
- med 1 lžíce
- třtinový cukr
- vývar
- kuskus
- zelenina dle libosti
- máslo
- olej
- sůl
Očištěná kachní prsa osolíme, na kůži je na několika místech nařízneme a důkladně potřeme whisky rozmíchaným s medem. Maso necháme minimálně hodinu marinovat na chladném místě.
Naložená kachní prsa opečeme kůží dolů, poté otočíme a opékáme z druhé strany, nakonec lehce flambujeme whisky. Do vzniklé šťávy přidáme trochu třtinového cukru, trochu vývaru a zredukujeme omáčku. Kachní prsa dopečeme v troubě dokřupava.
Kuskus připravíme dle návodu. Libovolnou zeleninu orestujeme na másle, přidáme kuskus a prohřejeme.
Zdroj: Marinované drůbeží maso, kuskus nebo šťouchané brambory se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovane-drubezi-maso-kuskus-nebo-stouchane-brambory-se-zeleninou [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář