reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované telecí kotlety 06.06.2011

  • olivový olej extra panenský 70 ml
    sůl hrubá 1 špetka
    bílý pepř mletý 1 špetka
    bio citron 1 kus
    telecí koteleta 4 kusy
    tymián čerstvý 8 snítek

Připravte si:

1 bio citron, 4 telecí kotlety, každá by měla mít asi 350 g a na výšku 2,5 centimetru, hrubou sůl, čerstvě namletý černý pepř, 70 ml extra panenského olivového oleje, 8 snítek čerstvého tymiánu

Pusťte se do toho:

1. Škrabkou sloupněte 8 tenkých proužků citronové kůry, musí být jen žluté barvy. Potom citron rozřízněte na poloviny.

2. Kotlety naklepejte a z obou stran je osolte i opepřete. Vložte je do zapékací mísy a skropte olejem. V oleji je ještě obracejte, aby byly celé omočené. Pod kotlety i na ně položte proužek citronové kůry se snítkou tymiánu a pak je polijte citronovou šťávou. Zakryjte mísu mikrotenovou fólií a nechte je 20-30 minut marinovat.

3. Mezitím připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. V ideálním případě topte dřevěnými špalíčky. Rošt očistěte a naolejujte.

4. Rozložte kotlety na rozpálený rošt a grilujte je 5-6 minut z každé strany na stupeň propečení medium. Každé 3 minuty je přitom otáčejte o 90 stupňů. Díky tomu se na kotletě vytvoří efektní mřížka. Až kotlety obrátíte, položte na každou proužek citronové kůry.

5. Přendejte kotlety na talíře, nechte je 3 minuty jen tak a pak je podávejte.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/marinovane-teleci-kotlety
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.