reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný losos s fenyklovým salátem, omáčkou a klobáskou

Ingredience:

  • filet lososa
  • krupicový cukr
  • hrubozrnná sůl
  • brambor syrový
  • olivový olej

Očištěný filet lososa bez kůže naporcujeme a porce zasypeme směsí cukru a soli v poměru 1 : 1, marinujeme 1 hodinu, poté marinádu setřeme.

Z oškrábané syrové brambory vykrájíme válečky a z nich krájíme tenká kolečka, která vyskládáme na stranu porce ryby, kde nebyla cukrovo-solná marináda. Napodobujeme tím šupiny.

Opékáme na pánvi na troše olivového oleje stranou s bramborovými šupinkami.

Fenyklový salát

  • čerstvý fenykl
  • petrželka
  • olivový olej
  • citronový šťáva
  • šupinkatá sůl
  • čerstvý zázvor
  • česnek
  • domácí jehněčí klobáska
  • máslo

Zázvor, česnek a klobásku nakrájíme na malé kostičky, smícháme v míse a přelijeme horkým přepuštěným máslem. Takto necháme 1−2 hodiny odstát.

Na talíř servírujeme fenyklový salát, porci ryby, přelijeme přepuštěným máslem s kousky zázvoru, česneku a klobásky.

Zdroj: Marinovaný losos s fenyklovým salátem, omáčkou a klobáskou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1472-marinovany-losos-s-fenyklovym-salatem-omackou-a-klobaskou/ [On-line 19.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.