Ingredience:
- filet lososa
- krupicový cukr
- hrubozrnná sůl
- brambor syrový
- olivový olej
Očištěný filet lososa bez kůže naporcujeme a porce zasypeme směsí cukru a soli v poměru 1 : 1, marinujeme 1 hodinu, poté marinádu setřeme.
Z oškrábané syrové brambory vykrájíme válečky a z nich krájíme tenká kolečka, která vyskládáme na stranu porce ryby, kde nebyla cukrovo-solná marináda. Napodobujeme tím šupiny.
Opékáme na pánvi na troše olivového oleje stranou s bramborovými šupinkami.
Fenyklový salát
- čerstvý fenykl
- petrželka
- olivový olej
- citronový šťáva
- šupinkatá sůl
- čerstvý zázvor
- česnek
- domácí jehněčí klobáska
- máslo
Zázvor, česnek a klobásku nakrájíme na malé kostičky, smícháme v míse a přelijeme horkým přepuštěným máslem. Takto necháme 1−2 hodiny odstát.
Na talíř servírujeme fenyklový salát, porci ryby, přelijeme přepuštěným máslem s kousky zázvoru, česneku a klobásky.
Zdroj: Marinovaný losos s fenyklovým salátem, omáčkou a klobáskou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1472-marinovany-losos-s-fenyklovym-salatem-omackou-a-klobaskou/ [On-line 19.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář