reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Markétčin hruškový koláč

Suroviny
Těsto:

  • hladká mouka 200 g
  • vlažná voda 2-3 lžíce
  • studené máslo 120 g
  • sůl 1 špetka

Na náplň:

  • hrušky 5 ks
  • žloutek 3 ks
  • zakysaná smetana 120 ml
  • cukr 100 g
  • hladká mouka 300 g

Drobenka:

  • studené máslo 60 g
  • hladká mouka 75 g
  • cukr krupice 60 g
  • skořice 1/2 lžičky

Z mouky, vody, másla a soli uděláme těsto a necháme ho odležet v lednici.

Mezitím si připravíme náplň: smetanu, žloutky, cukr a mouku ušleháme, hrušky nakrájíme na plátky.

Těsto dáme na koláčovou formu, kterou jsme si potřeli trochou máslaa na těsto položíme pečicí papír a těsto zatížíme hrachem (nebo fazolemi). Dáme péct do trouby na 15 minut, pak odebereme hrách a korpus poklademe hruškami a zalijeme náplní. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut. Nakonec přidáme drobenku a dopečeme dozlatova.

Zdroj: Markétčin hruškový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marketcin-hruskovy-kolac  [On-line 21.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.