10 porcí
- 500 g drůbežích jater
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky tymiánu
- mletý pepř
- sůl
- 250 g přepuštěného másla
- 200 g brusinkového kompotu
- 2 plátky želatiny
- voda na namočení
- pečivo na podávání
Očištěná kuřecí játra nakrájíme nahrubo, vložíme do mixeru spolu s vejci, drceným česnekem, drhnutým tymiánem, opepříme, osolíme a dohladka rozmixujeme.
Do směsi na závěr zamixujeme přepuštěné máslo. Vlijeme do pečicí nádoby a ve vodní lázni (nádobu s paštikou vložíme do pekáčku s vodou) pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 30−40 minut.
Po upečení dáme vychladit. Na paštiku nalijeme přes sítko brusinkový přeliv (viz dále) a necháme ztuhnout.
Brusinkový přeliv
Želatinu namočíme a necháme nabobtnat.
Brusinkový kompot prohřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu (nevaříme). Přes sítko nalijeme na paštiku a necháme v chladu ztuhnout.
Paštiku podáváme s pečivem.
Zdroj: Máslová paštika z drůbežích jater; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1712-maslova-pastika-z-drubezich-jater/ [On-line 21.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář