reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Máslová paštika z drůbežích jater

10 porcí

  • 500 g drůbežích jater
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 250 g přepuštěného másla
  • 200 g brusinkového kompotu
  • 2 plátky želatiny
  • voda na namočení
  • pečivo na podávání

Očištěná kuřecí játra nakrájíme nahrubo, vložíme do mixeru spolu s vejci, drceným česnekem, drhnutým tymiánem, opepříme, osolíme a dohladka rozmixujeme.

Do směsi na závěr zamixujeme přepuštěné máslo. Vlijeme do pečicí nádoby a ve vodní lázni (nádobu s paštikou vložíme do pekáčku s vodou) pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 30−40 minut.

Po upečení dáme vychladit. Na paštiku nalijeme přes sítko brusinkový přeliv (viz dále) a necháme ztuhnout.

Brusinkový přeliv

Želatinu namočíme a necháme nabobtnat.

Brusinkový kompot prohřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu (nevaříme). Přes sítko nalijeme na paštiku a necháme v chladu ztuhnout.

Paštiku podáváme s pečivem.

Zdroj: Máslová paštika z drůbežích jater; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1712-maslova-pastika-z-drubezich-jater/  [On-line 21.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.