reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maso dvou chutí

Ingredience

  • kuřecí stehna 5 kusů
  • krůtí řízky 5 kusů
  • tvrdý sýr 100 g
  • slanina 10 plátků
  • čerstvá zelená petržel 1 dávka
  • brambory 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka

marináda:

  • česnek 3 stroužky
  • čerstvý zázvor 20 g
  • šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka

1. Vykostíme kuřecí horní stehno, kůži ponecháme, nožem nařízneme mřížky a maso naložíme nejlépe na 24 hodin do marinády, kterou připravíme následovně: prolisovat česnek, najemno nastrouhat zázvor, přilít šťávu z citronu, osolit a opepřit.

2. Na druhé maso si naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme, opepříme a do středu řízku umístíme kostku tvrdého sýra, který předtím obalíme v nasekané petrželce. Z masa vytvoříme měšec nebo závitek, obalíme je slaninou a svážeme kuchyňským špagátkem. Vložíme na gril i s naloženým kuřecím stehnem.

3. Na špejli střídavě napíchneme cherry rajčátka, kousky nebo širší plátky cukety a žampiony, které jsme před grilováním na chvíli naložili do olivového oleje, nasekané máty, soli a pepře.

4. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Po vychladnutí oloupeme a odřízneme vršek jako pokličku. Větší část brambory trochu vydlabeme lžičkou, lehce osolíme a dovnitř vložíme slaninu. Bramboru uzavřeme odkrojeným kouskem a každou zabalíme do alobalu vymaštěného olivovým olejem. Dáme dopéct na gril.

Zdroj: Maso dvou chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-dvou-chuti-0 [On-line 29.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.