reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maso dvou druhů s čerstvým špenátem, cherry rajčátky a zakysanou smetanou, pečené brambory

  • 100 g pravé hovězí svíčkové
  • 100 g čerstvého tuňáka
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g cherry rajčátek
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • 200 g brambor
  • cibule
  • olivový olej

Steak z tuňáka opláchneme a osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Opékáme na trošce olivového oleje cca 3 minuty z každé strany na mírném plameni. Střed steaku musí zůstat tmavě červený.

Steak z hovězí svíčkové opláchneme a osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Opékáme na trošce olivového oleje cca 3 min z každé strany na mírném plameni. Po opečení dáme na pekáček a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme asi 5 min (dle požadovaného stupně propečení). Po 5 minutách vytáhneme pekáček z trouby, maso zabalíme do alobalu a dáme pod hluboký talíř ještě na pár minut odležet.

Listový špenát zbavíme řapíků, opláchneme a osušíme. Nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trochu olivového oleje a promícháme s půlkami cherry rajčátek. Přidáme dva rozmačkané stroužky česneku, zakysanou smetanu a znovu lehce promícháme.

Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na měsíčky (neloupeme). Přidáme česnek rozmáčknutý dlaní a cibuli nakrájenou na měsíčky. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme a dáme péct v pekáči do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-dvou-druhu

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.