- 100 g pravé hovězí svíčkové
- 100 g čerstvého tuňáka
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g zakysané smetany
- 100 g cherry rajčátek
- česnek
- sůl
- pepř
- 200 g brambor
- cibule
- olivový olej
Steak z tuňáka opláchneme a osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Opékáme na trošce olivového oleje cca 3 minuty z každé strany na mírném plameni. Střed steaku musí zůstat tmavě červený.
Steak z hovězí svíčkové opláchneme a osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Opékáme na trošce olivového oleje cca 3 min z každé strany na mírném plameni. Po opečení dáme na pekáček a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme asi 5 min (dle požadovaného stupně propečení). Po 5 minutách vytáhneme pekáček z trouby, maso zabalíme do alobalu a dáme pod hluboký talíř ještě na pár minut odležet.
Listový špenát zbavíme řapíků, opláchneme a osušíme. Nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trochu olivového oleje a promícháme s půlkami cherry rajčátek. Přidáme dva rozmačkané stroužky česneku, zakysanou smetanu a znovu lehce promícháme.
Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na měsíčky (neloupeme). Přidáme česnek rozmáčknutý dlaní a cibuli nakrájenou na měsíčky. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme a dáme péct v pekáči do trouby vyhřáté na 180 °C.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-dvou-druhu
Poslední tip, trik či komentář