reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maso pod peřinou

Suroviny

  • brambory 1,5 kg
  • mleté maso 600 g
  • olej 1 lžíce
  • najemno nastrouhaný tvrdý sýr 100 g
  • rajčatový protlak 1/2 lžíce
  • cibule 1 ks
  • vejce 1 ks
  • mléko a máslo na bramborovou kaši
  • česnek 3 stroužky
  • oregano
  • žloutek 1 ks
  • brokolice, uvařená 3 růžičky
  • sůl
  • růžový nakládaný zázvor
  • salátová okurka 1 ks
  • pepř
  • tuka strouhanka na zapékací misky

 

Najemno nakrájenou cibuli orestujte na rozpáleném oleji, přidejte maso a restujte, dokud se maso nerozpadá na drobné kousky. Směs dochuťte solí, pepřem, protlakem a oreganem a duste pod poklicí zvolna 20 minut. Nakonec vše promíchejte s utřeným česnekem, nechte vychladnout a do směsi vmíchejte polovinu sýru. Z uvařených brambor připravte kaši.

Vychladlou kaši rozšlehejte s vejcem, žloutkem a zbylým sýrem. Třetinu kaše promíchejte s brokolicí. Zapékací misky vymažte tukem, vysypte strouhankou a dno pokryjte vrstvou masové hmoty. Brokolicovou kaši dejte zvlášť do cukrářského sáčku. Neochucenou kaši také. Obě kaše dekorativně nastříkejte na maso v miskách a v troubě vyhřáté na 170 °C zapečte 30 minut

Zdroj: Maso pod peřinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-pod-perinou  [On-line 30.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.