Suroviny
- brambory 1,5 kg
- mleté maso 600 g
- olej 1 lžíce
- najemno nastrouhaný tvrdý sýr 100 g
- rajčatový protlak 1/2 lžíce
- cibule 1 ks
- vejce 1 ks
- mléko a máslo na bramborovou kaši
- česnek 3 stroužky
- oregano
- žloutek 1 ks
- brokolice, uvařená 3 růžičky
- sůl
- růžový nakládaný zázvor
- salátová okurka 1 ks
- pepř
- tuka strouhanka na zapékací misky
Najemno nakrájenou cibuli orestujte na rozpáleném oleji, přidejte maso a restujte, dokud se maso nerozpadá na drobné kousky. Směs dochuťte solí, pepřem, protlakem a oreganem a duste pod poklicí zvolna 20 minut. Nakonec vše promíchejte s utřeným česnekem, nechte vychladnout a do směsi vmíchejte polovinu sýru. Z uvařených brambor připravte kaši.
Vychladlou kaši rozšlehejte s vejcem, žloutkem a zbylým sýrem. Třetinu kaše promíchejte s brokolicí. Zapékací misky vymažte tukem, vysypte strouhankou a dno pokryjte vrstvou masové hmoty. Brokolicovou kaši dejte zvlášť do cukrářského sáčku. Neochucenou kaši také. Obě kaše dekorativně nastříkejte na maso v miskách a v troubě vyhřáté na 170 °C zapečte 30 minut
Zdroj: Maso pod peřinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-pod-perinou [On-line 30.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář