reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masová žranice

  • krkovička bez kosti (počet podle počtu zamýšlených porcí)
  • steakové koření
  • máslo
  • cibule
  • olej
  • brambory
  • sůl
  • majoránka
  • sladká smetana
  • pepř

Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením. Přidáme kousek másla, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 2 hodiny. V průběhu pečení si připravíme přílohu – zapečené brambory. Vezmeme syrové brambory, pořádně je omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty potom naskládáme do varné nádoby a posypeme nastrouhanou cibulí, kterou si mezitím připravíme. Brambory nakonec posypeme majoránkou, zalijeme trvanlivou smetanou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masova-zranice [On-line 4.2,2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.