- krkovička bez kosti (počet podle počtu zamýšlených porcí)
- steakové koření
- máslo
- cibule
- olej
- brambory
- sůl
- majoránka
- sladká smetana
- pepř
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením. Přidáme kousek másla, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 2 hodiny. V průběhu pečení si připravíme přílohu – zapečené brambory. Vezmeme syrové brambory, pořádně je omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty potom naskládáme do varné nádoby a posypeme nastrouhanou cibulí, kterou si mezitím připravíme. Brambory nakonec posypeme majoránkou, zalijeme trvanlivou smetanou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masova-zranice [On-line 4.2,2011], citace
Poslední tip, trik či komentář