reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masové hřebínky s bylinkami, domácí bramborové knedlíky

  • vepřové maso (plec a kýta) 1.5 kg
  • čerstvé a sušené bylinky (petrželka, bazalka, libeček) 50 g
  • sůl
  • česnek 3 stroužky
  • cibule 2 kusy
  • olivový olej 50 ml

Knedlíky

  • brambory uvařené ve slupce 1 kg
  • vejce 2 kusy
  • hrubá mouka 500 g
  • sůl

Maso do dvou třetin nakrojíme asi na dvoucentimetrové plátky, nesmíme proříznout až na podložku. Mezi pláty vetřeme bylinky, které jsme si nasekali najemno a smíchali a utřeli s nastrouhaným česnekem, trochou soli a s olivovým olejem. Mezery zase přiklopíme k sobě, maso ovážeme nití nebo provázkem, aby nám pěkně drželo pohromadě, na vrchu normálně dosolíme a s nakrájenou cibulí vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme doměkka při 180 stupních asi hodinu, pak ještě čtvrt hodiny při vyšší teplotě.

Vypečenou šťávu můžeme zahustit zásmažkou z hladké mouky a vody tak, že opatrně přilíváme do šťávy a šleháme dohladka

Na knedlíky si nastrouháme najemno vystydlé a oloupané brambory, smícháme s moukou a vejci a solí a uděláme 3 válečky stejné velikosti a dáme zvolna vařit do vřelé vody na dvacet minut.

Zdroj: Masové hřebínky s bylinkami, domácí bramborové knedlíkyi; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-hrebinky-s-bylinkami [On-line 22.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.