- vepřové maso (plec a kýta) 1.5 kg
- čerstvé a sušené bylinky (petrželka, bazalka, libeček) 50 g
- sůl
- česnek 3 stroužky
- cibule 2 kusy
- olivový olej 50 ml
Knedlíky
- brambory uvařené ve slupce 1 kg
- vejce 2 kusy
- hrubá mouka 500 g
- sůl
Maso do dvou třetin nakrojíme asi na dvoucentimetrové plátky, nesmíme proříznout až na podložku. Mezi pláty vetřeme bylinky, které jsme si nasekali najemno a smíchali a utřeli s nastrouhaným česnekem, trochou soli a s olivovým olejem. Mezery zase přiklopíme k sobě, maso ovážeme nití nebo provázkem, aby nám pěkně drželo pohromadě, na vrchu normálně dosolíme a s nakrájenou cibulí vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme doměkka při 180 stupních asi hodinu, pak ještě čtvrt hodiny při vyšší teplotě.
Vypečenou šťávu můžeme zahustit zásmažkou z hladké mouky a vody tak, že opatrně přilíváme do šťávy a šleháme dohladka
Na knedlíky si nastrouháme najemno vystydlé a oloupané brambory, smícháme s moukou a vejci a solí a uděláme 3 válečky stejné velikosti a dáme zvolna vařit do vřelé vody na dvacet minut.
Zdroj: Masové hřebínky s bylinkami, domácí bramborové knedlíkyi; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-hrebinky-s-bylinkami [On-line 22.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář