Ingredience
- krůtí prso naporcované na co největší plát 1 kus
- zadní hovězí plát rozklepaný na roládu 1 kus
- plát vepřové kýty naklepaný a připravený na roládu 1 kus
- červená, žlutá, zelená paprika 1 dávka
- vejce 4 kusy
- domácí cigára 2 kusy
- hořčice 1 dávka
- uzená vepřová kýta 150 g
- cibule 1 kus
- gyros koření 1 dávka
- grilovací koření 1 dávka
- kyselé okurky 3 kusy
- pepř a sůl 1 dávka
na přílohu:
- dlouhozrnná rýže pro pět osob 1 dávka
- zbytek konzervy sterilovaného hrášku z předkrmu 1 dávka
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- ořech másla 1 dávka
Na půlce cibule si usmažíme vajíčka. Tři pláty masa si osolíme, opepříme, hovězí potřeme hořčicí, vepřové grilovacím kořením, krůtí posypeme např. kořením na gyros. Nakrájíme si najemno barevné papriky. Rolády poklademe vaječnou míšeninkou a kusy papriky, do hovězí a vepřové dáme nožičky cigára, do krůtí můžeme dát třeba směs jater osmažených na cibulce (a slanině dle chuti), pokud je máme rádi, nebo kousky kyselé okurky. Rolády zavineme, posolíme a osmahneme na horkém oleji s máslem, aby se zatáhly. Pečeme v troubě na 180 °C nejprve zakryté, potom odklopíme a dopečeme doměkka, aspoň jednou obrátíme, kontrolujeme, jemně podléváme. Když je maso měkké, doděláme šťávu, která je důležitá, protože přílohou bude rýže. Nejprve je upečená krůtí roláda, potom vepřová a nakonec hovězí.
Na přílohu si na oleji osmažíme cibulku dosklovata, na ní si osmahneme rýži, pak jemně osolíme a zalijeme vodou – asi dva prsty nad rýži. Dáme do trouby k roládě podusit asi dvacet minut před koncem pečení posledního masa. Pokud máme rádi hrášek, můžeme do rýže před podáváním přimíchat sterilovaný a lžičku másla.
Zdroj: Masové rolády s rýži a hráškem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mnam-mnam-mnam [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář