Ingredience:
- 800 g kuřecích/krůtích prsou
- 200 g žampionů
- 1 velký pórek
- 3 papriky
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic oleje
- 50 g másla
- koření: sůl, pepř, kari koření, koření na kuřecí/krůtí maso
- 750 g dlouhozrnné rýže
- 3 ks jarní cibulky na posypání
- vegetariánská alternativa: místo masa ½ lilku
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zakapeme olejem a promícháme, poté maso uložíme na 20 minut do lednice. Mezitím nakrájíme žampiony, pórek, papriky. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme maso, nyní přidáváme i na jemné plátky nakrájený česnek, dále přidáme nakrájený pórek a na staženém ohni začneme dusit. Až maso s pórkem pustí šťávu, přidáme nakrájené papriky a žampiony a okmínujeme. Po změknutí této směsi okořeníme zbytkem koření a přidáme máslo, které necháme ve směsi rozpustit a ještě chvíli směs s kořením podusíme. Vedle přípravy masovo-zeleninové směsi uvaříme rýži v osolené vodě.
Zdroj: Masovo-zeleninová šťavnatá směs s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovo-zeleninova-stavnata-smes-s-ryzi [On-line 21.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář