Suroviny
- koriandrová semínka 1 lžíce
- římský kmín 1 lžička
- kuličky bílého pepře polovina lžičky
- hřebíček 2 kusy
- mletá skořice půl lžičky
- mletý kardamom půl lžičky
- mletý muškátový ořišek půl lžičky
- bobkový list 2 kusy
- sůl 1 lžička
- sušená dlouhá červená chilli paprička 4 kusy
- pečený česnek 6 stroužků
- pečená šalotka 3 kusy
- pečené kořínky koriandru 5 kusů
- najemno nakrájený galangan 1 lžíce
- najemno nakrájená citronová šťáva 2 lžíce
- krevetová pasta 1 lžička
- nastrouhaná kůra z poloviny limetky (jen zelená část)
Na pánvi na sucho otoustujeme koriandrová semínka, římský kmín, bobkový list, pepř a hřebíček tak aby se vůně koření rozvoněly.
Poté koření vložíme do hmoždíře a přidáme ostatní suché ingredience a utlučeme v hladkou pastu.
Suché čili papričky namočíme do vody na 10 minut, poté je dáme vařit na 10 minut a hned je scedíme a osušíme v papírové utěrce.
Nakrájíme nadrobno a přidáme do hmoždíře. Neoloupaný česnek, šalotku a koriandrové kořínky dáme péct do předehřáté trouby na horký vzduch 180°C 15 minut. Poté česnek a šalotku vyloupneme ze slupky a dáme společně s kořínky koriandru do hmoždíře k pastě ze suchých ingrediencí.
Společně se zbytkem ingrediencí utlučeme hladkou pastu.
Zdroj: Massaman kari pasta; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/massaman-kari-pasta [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář