reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tom yum Koong

Suroviny

  • opečená chilli pasta čtvrt šálku
  • krevety, oloupané, očištěné s ocáskem 10 až 15 kusů
  • galangal 5 až 6 plátků
  • citronová tráva 2 až 3 stonky
  • kaffirové nebo limetové listy 3 až 4
  • drůbeží vývar 500 ml
  • rybí omáčka 3 polévkové lžíce
  • limetová šťáva 3 polévkové lžíce
  • chilli papričky 5 kusů
  • žampiony 4 kusy
  • listy koriandru 4
  • rostlinný olej

Na chilli pastu:

  • šalotka 10 kusů
  • česnek 10 stroužků
  • sušené krevety 3 lžíce
  • sušené dlouhé chilli papričky 7
  • tamarindová šťáva 3 lžíce
  • limetová šťáva 3 lžíce
  • palmový cukr 6 lžice
  • krevetová pasta 1 lžička
  • rostlinný olej

Ve woku na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek a šalotky do zlatova, poté šalotky a česnek necháme na cedníku okapat, osušíme papírovou utěrkou a přendáme do mixéru. V tom samém oleji také opečeme sušené krevety a čili papričky 1-2 minuty, osušíme a přidáme do mixéru s limetovou a tamarinovou šťávou, krevetovou pastou a cukrem.
Všechny ingredience pořádně rozmixujeme na hladkou pastu, poté přidáme 100ml oleje v kterém jsme opékali ingredience a opět krátce rozmixujeme. Tuto pastu vložíme do čistého kastrůlku a krátce povaříme, poté pastu vychladíme, vložíme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice. Ve vývaru povaříme citronovou trávu, galangan, kefírový listy. Přidáme čili pastu, rybí omáčku, žampiony, krevety a čili papričky.
Na závěr dochutíme citronovou štávou a přidáme listy koriandru.

Zdroj: Tom yum Koong; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/tom-yum-koong [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.