reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Massaman kari pasta

Suroviny

  • koriandrová semínka 1 lžíce
  • římský kmín 1 lžička
  • kuličky bílého pepře polovina lžičky
  • hřebíček 2 kusy
  • mletá skořice půl lžičky
  • mletý kardamom půl lžičky
  • mletý muškátový ořišek půl lžičky
  • bobkový list 2 kusy
  • sůl 1 lžička
  • sušená dlouhá červená chilli paprička 4 kusy
  • pečený česnek 6 stroužků
  • pečená šalotka 3 kusy
  • pečené kořínky koriandru 5 kusů
  • najemno nakrájený galangan 1 lžíce
  • najemno nakrájená citronová šťáva 2 lžíce
  • krevetová pasta 1 lžička
  • nastrouhaná kůra z poloviny limetky (jen zelená část)

Na pánvi na sucho otoustujeme koriandrová semínka, římský kmín, bobkový list, pepř a hřebíček tak aby se vůně koření rozvoněly.
Poté koření vložíme do hmoždíře a přidáme ostatní suché ingredience a utlučeme v hladkou pastu.
Suché čili papričky namočíme do vody na 10 minut, poté je dáme vařit na 10 minut a hned je scedíme a osušíme v papírové utěrce.
Nakrájíme nadrobno a přidáme do hmoždíře. Neoloupaný česnek, šalotku a koriandrové kořínky dáme péct do předehřáté trouby na horký vzduch 180°C 15 minut. Poté česnek a šalotku vyloupneme ze slupky a dáme společně s kořínky koriandru do hmoždíře k pastě ze suchých ingrediencí.
Společně se zbytkem ingrediencí utlučeme hladkou pastu.

Zdroj: Massaman kari pasta; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/massaman-kari-pasta [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.