Mazanec z domácí pekárny |
Suroviny
- 250 ml mléka (možno i ovesné, rýžové)
- 1 žloutek
- 125 g rozpuštěného másla
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžička pravé vanilky
- špetka soli
- citrónová kůra z 1 bio citrónu nebo 1 lžička sušené citrónové kůry (pokud možno také
- BIO…rozdíl je znát)
- 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
- po zvukovém signálu přidáme mandle a brusinky (rozinky, nakrájené sušené meruňky, švestky atd.)
|
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, těsto se vůbec nelepí není potřeba podsypávat. Rozdělíme ho na 2 díly a vytvarujeme bochánky.
Dáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout minimálně 45 minut pod utěrkou. Poté pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.
Mazanec z domácí pekárny
Poslední tip, trik či komentář