Suroviny
- kuřecí prsní řízky 1 kg
- kančí panenská svíčková 500 g
- brambory 1,5 kg
- cibule 500 g
- olej
- čerstvé bylinky
- oblíbené koření na steaky
- troška červeného vína
- troška bílého vína
- sůl
- pepř
Maso si lehce naklepeme a naložíme nejlépe den předem do marinády, kterou si uděláme z oleje, soli, oblíbeného steakového koření a čerstvých bylinek.
Na rozpálenou pánev vlijeme trochu oleje, zahřejeme a vložíme maso, které zprudka opékáme asi dvě minuty z každé strany (podle výšky medailonků). Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Také je můžeme ugrilovat.
Do výpeku vlijeme trochu červeného vína – k divočině-, a trochu bílého ke kuřecímu, a necháme odpařit alkohol. Můžeme přidat trochu másla, které necháme jen rozpustit – omáčka zjemní a získá lesk.
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile změknou, tak je scedíme a přidáme do nich osmaženou cibulku a rozšťoucháme. Servírujeme s medailonky, lehce přelité výpekem.
Zdroj: Medailonky dvou barev, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-dvou-barev-stouchane-brambory [On-line 12.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář