reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medailonky dvou barev, šťouchané brambory

Suroviny

  • kuřecí prsní řízky 1 kg
  • kančí panenská svíčková 500 g
  • brambory 1,5 kg
  • cibule 500 g
  • olej
  • čerstvé bylinky
  • oblíbené koření na steaky
  • troška červeného vína
  • troška bílého vína
  • sůl
  • pepř

Maso si lehce naklepeme a naložíme nejlépe den předem do marinády, kterou si uděláme z oleje, soli, oblíbeného steakového koření a čerstvých bylinek.

Na rozpálenou pánev vlijeme trochu oleje, zahřejeme a vložíme maso, které zprudka opékáme asi dvě minuty z každé strany (podle výšky medailonků). Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Také je můžeme ugrilovat.

Do výpeku vlijeme trochu červeného vína – k divočině-, a trochu bílého ke kuřecímu, a necháme odpařit alkohol. Můžeme přidat trochu másla, které necháme jen rozpustit – omáčka zjemní a získá lesk.

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile změknou, tak je scedíme a přidáme do nich osmaženou cibulku a rozšťoucháme. Servírujeme s medailonky, lehce přelité výpekem.

Zdroj: Medailonky dvou barev, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-dvou-barev-stouchane-brambory  [On-line 12.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.