Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- sůl
- pepř
- brambory 1 kg
- sušené hříbky hrst
- smetana 300 ml
- provensálské koření
- rozmarýn
- olej
- velké červené cibule 2 ks
Nakrájíme cibuli a necháme na oleji opéct maso z obou stran. Poté dáme maso bokem a přidáme přes noc namočené hříbky, orestujeme a houby zalijeme smetanou a necháme provařit, poté přidáme kousky másla. Nakonec dáme maso prohřát do omáčky.
Brambory omyjeme a nakrájíme na osminky. Pokapeme olejem a posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme a dáme péct na půl hodiny do trouby při 180 stupních C.
Zdroj: Medailonky s hříbkovou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-s-hribkovou-omackou-pecenymi-bramborami-s-rozmarynem [On-line 12.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář