Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- vepřová plec 1 kg
- krůtí stehenní řízky 1 kg
- brambory 1 kg
- koření na americké brambiry
- zelenina an oblohu
- olej
Na marinádu:
- olej 3 lžíce
- česnek 6 stroužků
- solamyl 3 lžičky
- sladká paprika 3 lžičky
- cibule 2-3 ks
- grilovací koření 3 lžičky
- sojová omáčka 3 lžíce
- sůl
- pepř
Nejprve si smícháme marinádu: olej, česnek, sójovou omáčku, škrob, sůl a grilovací koření. Do ní naložíme naklepané plátky masa – každé do jiné nádoby – a necháme 24 hodin uležet v chladu. Poté upečeme za stálého podlévání vývarem- každé maso zvlášť.
Omyté brambory ve slupce nakrájíme, pokapeme olejem, okořeníme a dáme upéct na plech do trouby.
Ze zeleniny nachystáme oblohu a naaranžujeme ji na talíř k hlavnímu chodu.
Zdroj: Medailonky tří barev, pečené brambory, obloha; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-tri-barev-pecene-brambory-obloha [On-line 19.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář