Suroviny
- vepřová panenka 1,5 kg
- žlutá cibule 1,5 kg
- brambory 2 kg
- řapíkatý celer 3 stonky
- sladká smetana 33% 500 ml
- kousek másla
- sůl
- pepř
Panenku omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, opepříme a osolíme, necháme chvíli odpočinout.
Na másle na mírném ohni smažíme asi čtyřicet minut cibulku nakrájenou na proužky (měsíčky), dokud nezkaramelizuje. Osolíme, opepříme a zjemníme několika lžícemi smetany.
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme, slijeme a rozmačkáme nahrubo. Spojíme smetanou a vložme na másle lehce opečený nakrájený řapíkatý celer.
Medailonky opečeme zprudka na pánvi z obou stran a podáváme s brambory a cibulovou omáčkou.
Zdroj: Medailonky z vepřové panenky s cibulovou omáčkou a mačkanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-s-cibulovou-omackou-mackanymi-brambory [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář