Potřebujeme:
- 150 g medvědího česneku
- 2 brambory
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžíci nasekané bazalky
- 1 lžíci másla
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- Sůl
Nakrájíme syrové brambory na kostičky. Vsypeme je do hrnce, v němž se rozehřívá máslo, zalijeme vývarem a vaříme. Když jsou brambůrky měkké, přidáme nasekaný medvědí česnek, bazalku, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Zalijeme smetanou, krátce prohřejeme a servírujeme ozdobené opraženým česnekem nebo opraženou houstičkou, nebo bazalkou a lžící sladké smetany. Anebo s kouskem bílé vinné klobásy!
Zdroj: Medvědí polévka s bazalkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/medvedi-polevka-s-bazalkou.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář