reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medvědí polévka s bazalkou

Potřebujeme:

  • 150 g medvědího česneku
  • 2 brambory
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sladké smetany
  • 1 lžíci nasekané bazalky
  • 1 lžíci másla
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • Sůl

Nakrájíme syrové brambory na kostičky. Vsypeme je do hrnce, v němž se rozehřívá máslo, zalijeme vývarem a vaříme. Když jsou brambůrky měkké, přidáme nasekaný medvědí česnek, bazalku, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Zalijeme smetanou, krátce prohřejeme a servírujeme ozdobené opraženým česnekem nebo opraženou houstičkou, nebo bazalkou a lžící sladké smetany. Anebo s kouskem bílé vinné klobásy!

Zdroj: Medvědí polévka s bazalkou; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/medvedi-polevka-s-bazalkou.html [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.