- 4 porce
- 2 lilky
- 1 cibule
- 1 svazek bazalky
- 400 g mozzarelly
- 4 naběračky rajčatového protlaku
- strouhaný parmazán
- mouka na obalení
- arašídový olej na smažení
- špetka cukru
- olej extra virgin
- sůl
Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme chvilku stranou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a stáhneme z ohně. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na arašídovém oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčatový protlak, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3–4 vrstvy, poslední vrstvou bude rajčatový protlak, který bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=785&u=342
Poslední tip, trik či komentář