reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Melanzane alla parmigiana – Lilek a la parmigiana

  • 4 porce
  • 2 lilky
  • 1 cibule
  • 1 svazek bazalky
  • 400 g mozzarelly
  • 4 naběračky rajčatového protlaku
  • strouhaný parmazán
  • mouka na obalení
  • arašídový olej na smažení
  • špetka cukru
  • olej extra virgin
  • sůl

Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme chvilku stranou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a stáhneme z ohně. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na arašídovém oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčatový protlak, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3–4 vrstvy, poslední vrstvou bude rajčatový protlak, který bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=785&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.