reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Meldulindy dortík

Suroviny

  • máslo 225 g
  • haldká mouka 75 g
  • vejce 3 ks
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • třtinový cukr 200 g
  • čokoláda na vaření 350 g
  • tvaroh (mascarpone) 1 balení
  • smetana na šlehání 1 kelímek
  • ovoce dle chuti 125 g

Čokoládová poleva:

  • Hera 100 g
  • čokoláda na vaření 1 tabulka

Čokoládu rozpustíme (bez 75g čokolády) ve vodní lázní, přimícháme máslo, které necháme rozpustit, pak necháme vychladnout. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a k ní až teď nastrouháme 75g čokolády na hrubém struhadle. Vejce našleháme s cukrem do pěny a přidáme k nim moučnou směs a i nastrouhanou čokoládu s čokoládovou směsí. Dortovou formu vymažeme a vysypeme, vlijeme směs a ve vyhřáté troubě pečeme na 175 stupňů asi 50 minut. To celé opakujeme ještě jednou, abychom měli dvě placky.

Mezitím si připravíme tvaroh či mascarpone, který smícháme s vyšlehanou šlehačkou a přimícháme do směsi nakrájené jahody nebo jiné ovoce, které máme. Po vychladnutí obou placekjednu necháme v dortové formě a na ni navrstvíme šlehačkovou směs s ovocem a překryjeme druhou plackou.

Vše nakonec přelijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si mezitím připravili v kastrůlku ve vodní lázni nebo na elektrických kamnech na stupni jedna. Rozpustíme si heru a v ní nalámanou čokoládu, řádně mícháme a stále udržujeme v tekutém stavu. Po zatuhnutí polevy zdobíme dle libosti a dort necháme chladnout aspoň dvě hodiny, jinak by šel špatně krájet.

Zdroj: Meldulindy dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/meldulindy-dortik  [On-line 04.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.