reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne

Suroviny

  • mleté maso (hovězí a vepřové) 500 g
  • lasagne 6-8 plátků
  • rajský protlak 500 ml
  • cibule 1 ks
  • cuketa 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • oregano
  • rozmarýn
  • bešamelová omáčka (hladká mouka, mléko, muškátový oříšek)
  • tvrdý sýr 250 g
  • olej 2 lžíce
  • trochu kečup
  • máslo 1 lžíce
  • mléko 300 ml
  • mořská sůl
  • pepř

Na oleji osmahneme cibulku, pak česnek a maso. Zalijeme rajčatovým protlakem a povaříme čtvrt hodiny, přidáme bylinky (bazalka, oregano, rozmarýn, tymián.),pokrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, kapku kečupu a dochutíme solí a pepřem. Podusíme ještě společně deset minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme olej a uděláme si zásmažku z mouky, do té přimícháme i lžíci másla, okořeníme muškátovým oříškem či muškátovým květem, solí a pepřem a přimícháme chladné mléko. Metličkou vyšleháváme. Bešamel necháme provařit 15 minut, aby nebyl cítit moukou.

Do větší zapékací formy, nejlépe na lasagne dáme velkou naběračku masové směsi a malou naběračku bešamelu, poklademe plátky lasagní dle velikosti formy, asi třikrát až čtyřikrát zopakujeme vrstvu masové směsi, bešamelu a ještě posypeme hrstí nastrouhaného sýra, opět poklademe plátky lasagní .Poslední vrstvu tvoří masová směs s pořádnou vrstvou sýra bez bešamelu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů po dobu 45 minut.

Zdroj: Lasagne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lasagne-1  [On-line 04.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.