reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Špenátová polévka z čerstvého špenátu se sýrovými knedlíčky

Suroviny

  • pepř
  • čerstvý špenát 500 g
  • ochucený tavený sýr 4 dílky
  • mořská sůl
  • cibule 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • mozzarella 1 ks
  • pšeničná krupice 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • bylinky
  • sojová omáčka 1 lžíce
  • umeocet (japonský ocet) 1 lžička
  • smetana 1/2 kelímku
  • kmín

Na oleji lehce osmahneme pokrájenou cibuli, okořeníme kmínem se solí, přidáme čerstvý špenát, přilijeme kvalitní sójovou omáčku, podusíme a zalijeme vodou, povaříme deset minut, přidáme tavený sýr. Dochutíme umeoctem, pepřem a smetanou. Ponorným mixérem rozmixujeme polévku. Před podáváním přidáme sýrové knedlíčky, které si připravíme zvlášť.

Sýrové knedlíčky: mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, jedním dílkem taveného sýra, posekanými bylinkami, solí a pepřem. Vytvarujeme kuličky a dáme povařit do vroucí vody na 4 až 5 minut. Vyndáme z vroucí vody a servírujeme v polévce.

Zdroj: Špenátová polévka z čerstvého špenátu se sýrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-polevka-z-cerstveho-spenatu-se-syrovymi-knedlicky  [On-line 04.12.2015]

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.