reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Meloun s citronovou polevou a židovskou třešní

  • citron 1 kus
  • žlutý meloun 1 kus
  • voda 100 ml
  • physalis (židovská třešeň) 10 kusů
  • třtinový cukr 5 lžic

Studený vychlazený meloun rozřízneme, odstraníme pecičky a žlutý tvrdý okraj a dužinu nakrájíme na kostičky. Ty s třešněmi naaranžujeme na dezertní talířek. Do kastrolu vsypeme 5 lžic třtinového cukru, zalijeme jedním decilitrem vody a zamícháme.

Přistrouháme kůru z jednoho citronu a přidáme z něj i šťávu. Na plameni ohříváme a za stálého míchání vytvoříme hustý karamel, kterým těsně před podáváním polijeme ovoce.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/meloun-s-citronovou-polevou-zidovskou-tresni [On-line 13.10.20110]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.