- citron 1 kus
- žlutý meloun 1 kus
- voda 100 ml
- physalis (židovská třešeň) 10 kusů
- třtinový cukr 5 lžic
Studený vychlazený meloun rozřízneme, odstraníme pecičky a žlutý tvrdý okraj a dužinu nakrájíme na kostičky. Ty s třešněmi naaranžujeme na dezertní talířek. Do kastrolu vsypeme 5 lžic třtinového cukru, zalijeme jedním decilitrem vody a zamícháme.
Přistrouháme kůru z jednoho citronu a přidáme z něj i šťávu. Na plameni ohříváme a za stálého míchání vytvoříme hustý karamel, kterým těsně před podáváním polijeme ovoce.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/meloun-s-citronovou-polevou-zidovskou-tresni [On-line 13.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář