6 porcí
- 600 g rajčat
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 30 g bílého vinného octa
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 druhy melounů (vždy po ¼ ks)
- 18 červených cherry rajčátek
- 12 žlutých cherry rajčátek
- 240 g čerstvého kozího sýru
- snítku oregana, máty a bazalky
Rajčata nakrájíme na čtvrtinky, vložíme do mixeru spolu s nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku, solí, cukrem a pár kapkami octa a rozmixujeme v pyré.
Pyré přecedíme přes plátýnko a necháme stát 24 hodiny v lednici.
Cherry rajčátka, červená i žlutá, nakrojíme na špičce i straně stopky do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme a slupky oloupeme.
Z melounů vykrájíme kuličky.
Servírujeme rajčátka, kuličky z melounů, zalijeme rajčatovou esencí a doplníme kozím sýrem a bylinkami.
Zdroj: Melounový salát s rajčatovou esencí a čerstvým kozím sýrem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1643-melounovy-salat-s-rajcatovou-esenci-a-cerstvym-kozim-syrem/ [On-line 14.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář