Ingredience:
Na piškot:
- 4 žloutky,
- 4 bílky,
- 2 polévkové lžíce hladké mouky,
- 150g cukru krystal,
- 50g kakaa holandského typu
Na krém:
- 300g mascarpone,
- 100ml šlehačky,
- 100g cukru krystal,
- 200g jahod nakrájených na plátky,
- vanilkový cukr.
1.Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme. Mezitím vyšleháme bílky do tuha, opatrně vařečkou promícháme se žloutkovou směsí, přisypeme mouku a opatrně promícháme. Dva plechy si vyložíme pečicím papírem, těsto dáme na papír, nemělo by být vyšší jak jeden centimetr. Vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů čtvrt hodiny. Poté necháme vychladnout.
2. Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme mascarpone, oba cukry. Následně krém natřeme na jeden plát těsta a přikryjeme druhým. Vykrájíme kolečka, která navrchu posypeme kakaem, ozdobíme jahodou, popř. zbytkem krému.
Zdroj: Merengue de Amor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/merengue-de-amor [On-line 14.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář