reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Merengue de Amor

Ingredience:

Na piškot:

  • 4 žloutky,
  • 4 bílky,
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky,
  • 150g cukru krystal,
  • 50g kakaa holandského typu

Na krém:

  • 300g mascarpone,
  • 100ml šlehačky,
  • 100g cukru krystal,
  • 200g jahod nakrájených na plátky,
  • vanilkový cukr.

1.Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme. Mezitím vyšleháme bílky do tuha, opatrně vařečkou promícháme se žloutkovou směsí, přisypeme mouku a opatrně promícháme. Dva plechy si vyložíme pečicím papírem, těsto dáme na papír, nemělo by být vyšší jak jeden centimetr. Vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů čtvrt hodiny. Poté necháme vychladnout.

2. Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme mascarpone, oba cukry. Následně krém natřeme na jeden plát těsta a přikryjeme druhým. Vykrájíme kolečka, která navrchu posypeme kakaem, ozdobíme jahodou, popř. zbytkem krému.

Zdroj: Merengue de Amor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/merengue-de-amor [On-line 14.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.