reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Meringue – sněhová pusinka s medovými meruňkami a omáčkou sabyone

Ingredience:

  • 250 g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • šťáva z půlky citronu
  • bílý vinný ocet na odmaštění nádoby

Nádobu, ve které budeme šlehat bílky, nejprve vytřeme vinným octem, abychom zajistili, že je nádoba dobře odmaštěná.

Bílky trochu vyšleháme, přidáme citronovou šťávu a postupně vešleháváme cukr, šleháme dotuha. Během šlehání šlehač nezastavujeme, až když je sníh pevný.

Na pečicí papír tvoříme hromádky, zlehka vidličkou rozetřeme a načechráme. Sušíme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 40 minut.

Vinná omáčka sabayone

  • 4 žloutky
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml šumivého vína

Žloutky smícháme s pomerančovou šťávou a cukrem, nad parou šleháme do husté konzistence a během šlehání přiléváme víno.

Medové meruňky

  • 8 meruněk
  • skořice
  • med

Meruňky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, smícháme s medem a skořicí.

Na talířek servírujeme pusinku, doplníme meruňkami a přelijeme omáčkou.

Zdroj: Meringue – sněhová pusinka s medovými meruňkami a omáčkou sabyone; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1481-meringue-snehova-pusinka-s-medovymi-merunkami-a-omackou-sabyone/ [On-line 13.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.