těsto:
- 6 vajíček
- 18 dkg cukru krupice
- 21 dkg polohrubé mouky
- 1 práškem do pečiva
krém na slepování:
- 25 dkg másla
- 10 dkg cukru moučky
- uvařený hustý vanilkový pudink
krém na potření rolády:
- 2 vajíčka
- 5 dkg cukru moučky
- 25 dkg másla
- polévková lžíce kakaa
- trocha rumu (dle chuti)
Nejprve utřeme 6 vajíček s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem, pak nalijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na 170 °C 20–25 minut.
Připravíme si náplň: uvaříme hustý pudink z 500 ml mléka 1 a ½ balíčku vanilkového pudinku, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáváme postupně vychladlý pudink, nakonec dochutíme trochou rumu.
Krém na potření rolády:
2 celá vejce s cukrem šleháme nad mírným plamenem do pěny (cca 5 minut), odstavíme a za stálého šlehání do úplného vychladnutí přidáváme postupně po lžících máslo a kakao, až je krém nadýchaný.(na dochucení můžeme přidat trošku rumu).
Těsto vyklopíme z forem a nakrájíme na plátky, které slepujeme náplní, střídavě světlý a tmavý plátek. Celou roládu potřeme kakaovým krémem.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/metrova-rolada
Poslední tip, trik či komentář