Ingredience
- vepřové maso 500 g
- kuřecí maso 500 g
- hladká mouka 300 g
- kypřící prášek 1 sáček
- vejce 2 kusy
- olej 2 lžíce
- mléko 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
koření – anglie:
- ocet 2 lžičky
- kremžská hořčice 2 lžíce
- černé pivo 150 ml
- worcester 1 dávka
- nové koření, nadrcené 3 kuličky
koření – francie:
- provensálské koření 1 lžička
- muškátový oříšek 1 špetka
- citronová kůra nebo šťáva 1 dávka
koření – indie:
- kari 2 lžičky
- skořice 1 špetka
- kokos 2 lžíce
- sezam 1 lžíce
- rozdrcené hřebíčky 2 kusy
- půl kelímku kysané smetany 1 dávka
koření – mexiko:
- lžička a půl chilli 1 dávka
- holandské kakao 2 lžičky
- sladká paprika 3 lžičky
- nadrobno nakrájená cibule 1 kus
1. Nejprve si 200 g mouky smícháme s kypřicím práškem, solí, pepřem, vejcem, mlékem a olejem na univerzální těstíčko. Získanou hmotu rozdělímestejným dílem do čtyř vyšších nádob. Do každé nádoby přidáme koření podle jednotlivých zemí.
2. Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na přibližně stejné dva centimetry široké a alespoň osm centimetrů dlouhé nudličky. Maso podélně napíchneme na dlouhé špejle, které namočíme do připravených nádob s marinádami a necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud se na maso marináda dostatečně nelepí, což znamená, že je těstíčko řídké, přidáme mouku.
3. Marinované maso ještě lehce zaprášíme zbylou moukou a i se špejlemi usmažíme na oleji. Po vyjmutí z oleje necháme okapat a nyní můžeme špejle zkrátit.
Zdroj: Mezinárodní fingerfood; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mezinarodni-fingerfood [On-line 24.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář