reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mille-feuilles

Suroviny

  • listové těsto 1 kus
  • šlehačka 200 g
  • mascarpone 250 g
  • půl citronu (šťáva a kůra) 1 dávka
  • čerstvé ovoce 250 g
  • vanilkový cukr 2 kusy
  • cukr 2 lžičky
  • likér cointreau (pomerančový) 1 lžička
  • pražené mandlové lupínky 1 hrst
  • lístky máty na odzobu 1 dávka

1. Listové těsto vyválíme na maximálně půlcentimetrový plát, který nakrájíme na čtverce velikosti 10 x10 cm. Těsto vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

2. Ušleháme šlehačku, do které přidáme moučkový cukr. Dále vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem. Dochutíme citronovou šťávou a kůrou.

3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.

4. Připravíme si dvě třetiny ovoce, které dle velikosti pokrájíme. Zbytek rozmixujeme se lžící pomerančového likéru.

5. Na upečené čtverce nastříkáme mascarpone se šlehačkou, poklademe ovocem a vrstvíme. Celý dezert polijeme omáčkou z ovoce. Posypeme moučkovým cukrem a jako ozdobu přidáme ovoce, pražené lupínky a mátu.

Zdroj: Mille-feuilles; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mille-feuilles  [On-line 24.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.