- 0,5 kg listového těsta
1 dcl smetany
vanilkový cukr
na krém:
- 250 g mascarpone
60 g cukru moučky
1 žloutek
75 ml šlehačky
na malinovou omáčku:
- 0,5 l červeného vína
125 g malin
na ozdobení:
- čerstvé ovoce
máta nebo meduňka
Tenký plát listového těsta pomašlujeme smetanou a posypeme vanilkovým cukrem. Vykrájíme z něj čtverečky, které dáme péct na 220 stupňů 10 až 15 minut dozlatova. Po vychladnutí je rozloupneme na poloviny a vzniklé plátky na talíři vrstvíme na sebe a prokládáme je ovocem a krémem z vyšlehaného mascarpone s cukrem a žloutky, který zlehčíme šlehačkou. Talíř ozdobíme svým oblíbeným ovocem a omáčkou, jejíž příprava je jednoduchá: do červeného vína zavaříme čerstvé nebo mražené maliny, propasírujeme je přes sítko a vzniklou omáčku vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. A pokud přidáme ještě snítku máty, bude tento lahodný dezert lahoditi oku.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/196-millefoglie-s-malinovou-omackou-a-ovocem/
Poslední tip, trik či komentář