- 1 dl oleje (extra virgin)
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 cibule
- 200 g suchých bílých fazolí
- 2 brambory
- zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta)
- parmazán na posypání
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je ve stejné vodě vaříme asi 20 minut. Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 až 20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone [On-line 1.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář