reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone

  • 1 dl oleje (extra virgin)
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • 200 g suchých bílých fazolí
  • 2 brambory
  • zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta)
  • parmazán na posypání

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je ve stejné vodě vaříme asi 20 minut. Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).

Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 až 20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone [On-line 1.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.