- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 4 brambory
- 4 rajčata
- 2 cukety
- další zelenina dle chuti
- 2 plátky pečiva
- bazalka
- strouhaný parmazán
- olej extra virgin
V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, mrkev a celer – vše nakrájené na jemno. Přidáme nakrájené brambory, oloupaná rajčata zbavená semínek, cuketu a další zeleninu podle chuti (hrášek, fazolky, pórek). Podlijeme vodou a necháme chvíli vařit, aby zelenina změkla. Mezitím nakrájíme pečivo na kostičky a osmažíme na kapce olivového oleje. Polévku dochutíme solí, pár lístky bazalky a vše rozmixujeme na krém. Servírujeme s opečenými krutony, zasypeme strouhaným parmazánem, ozdobíme bazalkou a zakápneme olivovým olejem. Polévku lze podávat i studenou.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=788&u=342
Poslední tip, trik či komentář