reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone estivo – Letní Minestrone

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 4 brambory
  • 4 rajčata
  • 2 cukety
  • další zelenina dle chuti
  • 2 plátky pečiva
  • bazalka
  • strouhaný parmazán
  • olej extra virgin

V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, mrkev a celer – vše nakrájené na jemno. Přidáme nakrájené brambory, oloupaná rajčata zbavená semínek, cuketu a další zeleninu podle chuti (hrášek, fazolky, pórek). Podlijeme vodou a necháme chvíli vařit, aby zelenina změkla. Mezitím nakrájíme pečivo na kostičky a osmažíme na kapce olivového oleje. Polévku dochutíme solí, pár lístky bazalky a vše rozmixujeme na krém. Servírujeme s opečenými krutony, zasypeme strouhaným parmazánem, ozdobíme bazalkou a zakápneme olivovým olejem. Polévku lze podávat i studenou.

Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=788&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.