Potřebujeme:
- 1 l zeleninového vývaru,
- ½ hrnku quinoi,
- 2 konzervy sekaných rajčat,
- 1 hrnek vařené nebo konzervované cizrny,
- 1 hrnek mražených zelených fazolek,
- ¼ kapusty,
- 1 menší cuketu,
- 3 mrkve (nakrájet na kolečka),
- 1 necelý pórek,
- 3 stonky řapíkatého celeru,
- 3 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- kousek chilli papričky,
- hladkolistou petržel,
- parmezán,
- sušený tymián, sušené oregano,
- sůl, pepř, bobkový list,
- olivový olej
V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer a pórek. Česnek nakrájíme na plátky a též vhodíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zeleninu opékáme asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na čtvrt kolečka a spolu s fazolkami a cizrnou přidáme do hrnce. Pokračujeme bylinkami – bobkovým listem, tymiánem, oreganem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Vmícháme quinou, sekaná rajčata, zeleninový vývar, zamícháme a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec z polévky odstraníme bobkový list a na talíři zdobíme nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.
Zdroj: Minestrone s quinoou a cizrnou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/minestrone-s-quinoou-a-cizrnou-11-5-2015.html [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář