Suroviny
- mouky z ptačí třešně – speciální mouka ze Sibiře z malých plodů jednoho stromu 300 g
- mléko 500 ml
- vejce 6 ks
- cukr 300 g
- máslo 200 g
- hladká mouka 400 g
- prášek do pečiva 3 lžičky
Na krém:
- zakysaná smetana 800 g
- cukr moučka 200 – 250 g
Sirup:
- voda 150 ml
- cukr 150 g
Do mouky vlijeme teplé mléko, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Z vody a cukru si uvaříme sirup. Vejce ušleháme s cukrem, až objem nabude aspoňjeden a půlkrát. K vejci s cukrem přidáme rozpuštěné máslo, pak do té směsi přidáme mouku a vše dobře zamícháme.Pak smícháme těsto i ptačí třešeň dohromady. Vlijeme do formy a pečeme 45-50 minut při 180 stupních.
Uděláme si krém, na který dobře zamícháme cukr se zakysanou smetanou.
Vyndáváme z trouby hotový dort a podélně jej prořízneme na čtyři díly.
Na první placku dáme sirup, malinový džem a smetanový krém. Takto opakujeme u všech pater dortu, který necháme vychladit.
Zdroj: Mini cake se sibiřskou chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mini-cake-se-sibirskou-chuti [On-line 20.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář