reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mini cake se sibiřskou chutí

Suroviny

  • mouky z ptačí třešně – speciální mouka ze Sibiře z malých plodů jednoho stromu 300 g
  • mléko 500 ml
  • vejce 6 ks
  • cukr 300 g
  • máslo 200 g
  • hladká mouka 400 g
  • prášek do pečiva 3 lžičky

Na krém:

  • zakysaná smetana 800 g
  • cukr moučka 200 – 250 g

Sirup:

  • voda 150 ml
  • cukr 150 g

Do mouky vlijeme teplé mléko, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Z vody a cukru si uvaříme sirup. Vejce ušleháme s cukrem, až objem nabude aspoňjeden a půlkrát. K vejci s cukrem přidáme rozpuštěné máslo, pak do té směsi přidáme mouku a vše dobře zamícháme.Pak smícháme těsto i ptačí třešeň dohromady. Vlijeme do formy a pečeme 45-50 minut při 180 stupních.

Uděláme si krém, na který dobře zamícháme cukr se zakysanou smetanou.

Vyndáváme z trouby hotový dort a podélně jej prořízneme na čtyři díly.

Na první placku dáme sirup, malinový džem a smetanový krém. Takto opakujeme u všech pater dortu, který necháme vychladit.

Zdroj: Mini cake se sibiřskou chutí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mini-cake-se-sibirskou-chuti  [On-line 20.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.