Suroviny
- loupaná rajčata 1 konzerva
- mozzarella 300 g
- svazek čerstvé bazalky
- olivový olej 2 lžíce
- krupicový cukr 1 lžička
- těsto podle základního předpisu (nebo 2 mražené či chlazené korpusy na pizzu)
- sůl
Na těsto:
- droždí 1 kostička
- cukr 1 lžička
- hladká mouka 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
Na dochucení:
- Šunka, prosciutto, žampiony, sardelky, olivy, gorgonzola, ananas atd…
Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Nechte na teple vzejít kvásek. Do vzniklého kvásku přidejte vodu, olivový olej, sůl a postupně přidávejte mouku. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho pod utěrkou vykynout.
Na olivovém oleji poduste rajčata z plechovky, přidejte sůl a cukr a duste tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny.
Vykynuté těsto rozdělte na kousky velikosti tenisového míčku, rozválejte , potřete rajčatovou směsí, a poklaďte dle fantazie plátky mozzarelly, barevnými sýry, šunkou houbami, ananasem atd…zakapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na maximum asi na 5 minut.
Zdroj: Mini pizza; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/mini-pizza [On-line 28.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář