- 400 g hovězí svíčkové
2 cibule
olej
8 lžic rajského protlaku
česnek
chilli
1 l vývaru nebo bujónu
2 lžíce hladké mouky
100 g žampiónů
200 g paprik
400 g telecích párků
mletá sladká paprika
mletý kmín
majoránka
sůl
Na oleji dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, mletou papriku, špetku kmínu, prolisovaný česnek, podle chuti chilli, orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a majoránkou a než se omáčka provaří, promícháme na nudličky nakrájenou svíčkovou s hladkou moukou a na rozpáleném oleji maso krátce opečeme. Poté přisypeme na nudličky nakrájené žampiony, papriku a párky, vše orestujeme, zalijeme hotovou omáčkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/77-minutkovy-gulas-z-hovezi-svickove/
Poslední tip, trik či komentář