4−6 porcí
- 100 g špeku
- 50 g sádla
- 2 cibule
- 1 mrkev
- ¼ celeru
- 6 brambor
- 10 stroužků česneku
- 100 g fazolových lusků
- 80 g rajského protlaku
- lžíce divokého koření
- snítka tymiánu
- 600 g hovězího masa ve vlastní šťávě
- asi 1/2 l světlého nebo řezaného piva
- hrst plocholisté petrželky
Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu – cibuli nahrubo, mrkev na kolečka, celer na kostičky, brambory na větší kostky, česnek na plátky, fazole na menší kousky.
Na sádle vypečeme kostičky špeku, přidáme cibuli a osmahneme. Poté osmahneme i ostatní zeleninu s kořením i tymiánem, zarestujeme rajský protlak, zalijeme pivem, případně dolijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá. Dusíme doměkka, vmícháme kousky hovězího masa i se šťávou z konzervy. Povaříme asi pět minut, aby se maso dobře prohřálo, dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.
Zdroj: Minutkový hovězí gulášek se zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1145 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář