reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mirošovský zapečený řízek

Ingredience

  • hovězí (telecí) váleček 1 kg
  • slanina 200 g
  • cibule 250 g
  • vejce 5 kusů
  • hladká mouka 1 dávka
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 0 špetek

bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • máslo 50 g
  • mléko 120 ml
  • okurkový salát:
  • salátová okurka 1 kus
  • ocet podle chuti 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

rajčatový salát:

  • rajčata 250 g
  • cibule 1 kus
  • olivový olej 1 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • cukr 1 špetka
  • sůl 1 špetka

1. Maso na obrácený řízek naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, rozšlehaných vejcích a mouce. Osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Takto upravené řízky skládáme do zapékací mísy a prokládáme cibulí a slaninou. Mísu s masem vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů skoro dvě hodiny.

2. Na kaši si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme: Přilijeme horké mléko a vyšleháme do hladké hmoty.

3. Okurku na salát nastrouháme, přidáme ingredience a vše smícháme, dochutíme.

4. Do mísy nakrájíme rajčata na salát na měsíčky, cibuli na kostičky a ze zbývajících ingrediencí vyšleháme zálivku, kterou salát před podáváním zalijeme. Dochutíme a podáváme k řízkům s kaší.

Zdroj: Mirošovský zapečený řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mirosovsky-zapeceny-rizek [On-line 16.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.