6 porcí
Na půdě české kuchyně je výlet do té asijské vítanou změnou. Základem je nákup asijských nudlí, v tomto receptu používáme ty žluté, pak hodně zeleniny, tofu, rybí a sójová omáčka. Vše seženete v marketech v oddělení zahraničních kuchyní, nebo v kamenných krámcích s asijským zbožím. Tam vám ochotně poradí.
- 200 g žlutých asijských nudlí
- 500 ml vývaru
- 100 ml rostlinného oleje
- 200 g tofu
- 40 g kešú ořechů
- 10 g zázvoru
- 100 g cibule
- 100 g mrkve
- 100 g pórku
- 100 g červené papriky
- 100 g brokolice
- 2 vejce
- 2 hrsti sójových klíčků
- rybí omáčka
- ústřicová omáčka
- světlá sójová omáčka
- 1 svazek koriandru
Nejprve připravíme veškerou zeleninu a tofu na opékání. Brokolici nakrájíme na malé růžičky a ostatní zeleninu na dlouhé jemné nudličky.
Pánev wok rozpálíme a opražíme v ní nasucho kešu ořechy. Ořechy vyjmeme a přilijeme do pánve asi 50 ml oleje, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené tofu. Osmažíme dozlatova a vyjmeme.
Přidáme zbytek oleje, opět rozpálíme a orestujeme zázvor, potom zeleninu. Zeleninu v pánvi odhrneme na jednu stranu. Do volné části pánve kápneme trochu oleje, vyklepneme vejce, zamícháme tak, aby se nám udělala malá omeletka, kterou vařečkou roztrháme.
Dále přidáme vařené nudle, tofu, ořechy a klíčky. Ochutíme omáčkami a sekaným koriandrem. Podáváme v misce s asijskými hůlkami.
Nudle zalijeme vařícím vývarem a přiklopíme poklicí. Po uvaření scedíme a ihned dál používáme.
Zdroj: Miska asijských nudlí s tofu, klíčky a kešu ořechy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1023 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář