- Na masovou směs potřebujeme:
- 2 lžíce oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 800 g mletého vepřového masa
- 200 g čerstvých žampionů
- větší lžičku soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 mrkve
- 50 g sterilované kukuřice
- 1 lžíci hladké mouky
- 1 hrnek vývaru z uzeného masa
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíci worcesterové omáčky
- 1 lžičku majoránky
- 1/2 lžičky tymiánu
Bramborová kaše
- 10 větších brambor
- 2 lžíce másla
- 2 dl horkého mléka
- sůl
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 100 g nastrouhaného typu eidam
V hrnci na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a osmahneme. Vhodíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev s kukuřicí a povaříme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, worcester, tymián a majoránku.Vše podusíme na pánvi za občasného míchání. Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme je, přidáme mléko, máslo a koření.
Masovou směs rozvrstvíme v máslem vymazaném pekáči, navrch dáme bramborovou kaši. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, dokud kaše nezezlátne.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mlete-maso-na-houbach-zapecene [On-line 5.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář