reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mole de guajolote, rýže a smažené fazole

  • sádlo
  • sušené papriky:
  • „ancho“ (450 g);
  • „mulato“(150 g);
  • „pasilla“(150 g);
  • arašídy (2 lžíce)
  • 1 lžičku anýzu
  • 5 ks hřebíčku
  • 15 kuliček celého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 5–7 cm skořice vcelku
  • 1 lžičku semene koriandru
  • 1 kukuřičnou placku
  • půl housky
  • 25 g mandlí
  • 4 zelená rajčata ve slupce
  • 125 g sezamových semínek
  • 2 pol. lžíce dýňových semínek
  • 40 g mexické čokolády
  • sůl

Připravenou paprikovou pastu rozředíme částí krůtího vývaru a přidáme na kusy či kostky nakrájené maso, případně náhradu pro vegetariány (tykev, cuketu, lilek apod.).

Přílohy: kukuřičné tortily, mexická rýže a smažené fazole

Šálek a půl rýže zvlášť orestujeme na oleji s cibulí a česnekem, přidáme 3 šálky vody nebo vývaru, trochu mraženého hrášku, kukuřice nebo mrkve, brambor na kostičky, přivedeme k varu a poté na pomalém ohni dovaříme do sucha.

Bayo fazole přes noc namočíme, ráno uvaříme do měkka. V hrnci osmažíme cibuli na oleji, přidáme uvařené fazole a sůl a vaříme, až směs získá sametovou konzistenci. Může se podávat v mírně tekutém stavu nebo vysmažené do husté kaše.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mole-de-guajolote-ryze-smazene-fazole

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.