Suroviny
- libovější krkovice bez kosti 1 kg
- kysané zelí 500 g
- jablka 10 ks
- olej
- sůl
- pepř
Na knedlíky:
- brambory 900 g
- hrubá mouka dle potřeby
- vejce 3 ks
- máslo 50 g
- mrkev 1 ks
- petrželová nať
- sůl
Do plátků z krkovice uděláme kapsy. Mezitím si dáme vařit asi na čtvrt hodiny zelí, které dobře scedíme a následně jím naplníme maso. Naplněnou kapsu zašpejlíme, povrch masa osolíme a opepříme a teprve nyní orestujeme. Krkovici zprudka orestujeme a dáme péct do trouby.
Bramborové knedlíky (jsou to vlastně záviny): Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vejce, povolené máslo, zahustíme moukou a vytvoříme těsto,aby šlo rozválet. Těsto rozdělíme na dvě části, každou zvlášť rozválíme na poměrně tenký plát. Jednu posypeme nastrouhanou mrkví a druhou část petrželí. Vytvoříme dva záviny, které zabalíme do potravinářské folie a dáme vařit do horké vody asi na 40 minut.
Zbytkem uvařeného zelí nakonec naplníme vydlabaná (zelená) jablka, což je další příloha. V pánvi nebo kastrolu, kde jsme restovali maso, pokračujeme s jablky, která necháme na tomto výpeku podusit a ke konci posypeme cukrem, aby šťáva pěkně zkaramelizovala.
Zdroj: Montrealské menu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/montrealske-menu [On-line 02.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář